Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές από τον Μ. Δημητρούλη Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Λιγκουίνι/Λαζάνια Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Λιγκουίνι
300 γρ. Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO
200 γρ. σολομό καπνιστό
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φινόκιο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
40 ml ούζο
200 ml κρέμα γάλακτος 3%
1 χούφτα φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι & φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε 300 γρ. Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO και τα βράζουμε με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόδο, το φινόκιο με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά σβήνουμε με το ούζο.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών, σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το σολομό σε κομμάτια και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.
Στο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το λιγκουίνι με λίγο από το νερό που βράσαμε και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε φρέσκο άνηθο και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
Σύνδεση