Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια
500 γρ. Λιγκουίνι MISKO
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κ.γ. μπούκοβο
12 αντζούγιες
3 κ.σ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
180 γρ. καπνιστό τόνο, σε μικρά κομμάτια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
χυμό από ένα λεμόνι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι MISKO. Bράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας, κρατώντας στην άκρη 1,5 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με το μπούκοβο για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τις αντζούγιες μαζί με την κάπαρη και σοτάρουμε για άλλα δύο λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε στο τηγάνι 1/2 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τον μαϊντανό και έπειτα τα ζυμαρικά μαζί με τη 1/2 κούπα από το νερό που έβρασαν.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά αφού πρώτα προσθέσουμε τον τόνο. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε για τελευταία φορά.
Σερβίρουμε με επιπλέον μαϊντανό και χυμό λεμονιού.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.