facebook instagram youtube

Λιγκουίνι με κεφτεδάκια μπακαλιάρου

Ο μπακαλιάρος της 25ης Μαρτίου έρχεται στο τραπέζι μας με μια σκορδάτη μακαρονάδα, δροσερό άνηθο και τραγανά καρύδια και breadcrumbs.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 45΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια

Για τα μακαρόνια

500 γρ. Λιγκουίνι MISKO

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Χυμό από ένα λεμόνι

Για τα κεφτεδάκια

400 γρ. φιλέτο μπακαλιάρο

2 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες και κομμένες σε 4

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

Ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμόνι

1/2 βρώμη

Σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

Καρύδια

Κριθαροκούλουρα, θρυμματισμένα με το χέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα κεφτεδάκια

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις βράσει προσθέτουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Θα χρειαστεί περίπου 15-20 λεπτά.

Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα, σε νερό που βράζει, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και τον βράζουμε και αυτόν για 20 λεπτά περίπου.

Στραγγίζουμε τις πατάτες και με τη βοήθεια ενός τρίφτη τις τρίβουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη βρώμη και το χυμό μαζί με το ξύσμα του λεμονιού.

Σουρώνουμε τον μπακαλιάρο και έπειτα τον θρυμματίζουμε όσο είναι ακόμα ζεστός. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά για τα κεφτεδάκια και στη συνέχεια τα πλάθουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το σπορέλαιο και μόλις κάψει προσθέτουμε σταδιακά τα κεφτεδάκια και τηγανίζουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Για τα μακαρόνια

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι MISKO και βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Παράλληλα σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου. Σοτάρουμε το σκόρδο για 2-3 λεπτά προσέχοντας να μην καεί.

Με μια μεγάλη πιρούνα μεταφέρουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Μαζί με τα μακαρόνια προσθέτουμε και λίγο από το νερό που έβρασαν αλλά και το χυμό από ένα λεμόνι ώστε να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά στο πιάτο και από πάνω 3-4 κεφτεδάκια, μαζί με φρέσκο άνηθο, λίγα καρύδια και τα τρίμματα από τα κριθαροκούλαρα.

 

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.