Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κριθαράκι Μέτριο
Για το κριθαρότο
500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο ΜΙSKO
20 μύδια πλυμένα
15 γαρίδες καθαρισμένες
80 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
10 ίνες σαφράν
1 κ.γ. μπούκοβο
100 ml ούζο
1,5 lt ζωμό λαχανικών καυτό
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
φρέσκο θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Για τα μύδια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμυδάκι μικρό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ούζο για το σβήσιμο
1 κ.σ. βούτυρο
λίγο φρέσκο θυμάρι
αλάτι
Ξεκινάμε αχνίζοντας τα μύδια.
Σε μικρό τηγάνι και μέτρια φωτιά σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για άλλο 1′. Προσθέτουμε τα μύδια και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Σβήνουμε με το ούζο. Ρίχνουμε λίγες κουταλιές νερό και λίγο αλάτι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε τα μύδια.
Αφαιρούμε σιγά σιγά όσα μύδια ανοίγουν. Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει σε 5′ τα πετάμε. Όταν ανοίξουν όλα, σουρώνουμε τον ζωμό τους και προσθέτουμε σε αυτόν το θυμάρι και το βούτυρο.
Κρατάμε τα μύδια και τον ζωμό τους στην άκρη.
Σοτάρουμε τις γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο για 30” από κάθε πλευρά και τις αφήνουμε στο πλάι.
Σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το σαφράν, το μπούκοβο και το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1′.
Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να απορροφηθεί.
Προσθέτουμε σε μικρές δόσεις τον καυτό ζωμό, ανακατεύοντας συνέχεια και αφήνοντας να απορροφηθεί κάθε φορά ο ζωμός.
Αλατοπιπερώνουμε και λίγο πριν απορροφηθεί και η τελευταία δόση ζωμού, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μύδια μαζί με τον ζωμό τους, τις γαρίδες, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το θυμάρι και πασπαλίζουμε με το τυρί εάν το θέλουμε.
Σερβίρουμε το κριθαρότο μας ζεστό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
Σύνδεση