facebook instagram youtube

Κριθαρότο με θαλασσινά και λευκό κρασί

Συνταγή από: Madame Ginger
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

300 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

300 γρ. γαρίδες μέτριες (μεγέθους 31/40) αποφλοιωμένες

300 γρ. θράψαλο σε λεπτές φέτες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μεγάλο καρότο τριμμένο

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

180 ml λευκό κρασί

800 ml καυτό νερό

¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

χυμός από 1 λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα το θράψαλο κι έπειτα τις γαρίδες, συνολικά για 3-4 λεπτά. Όσο σοτάρουμε, αλατοπιπερώνουμε. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο.

Ζεσταίνουμε άλλες 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το καρότο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, αλατοπιπερώνοντας.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Περιχύνουμε με κουτάλα λίγο από το καυτό νερό, ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε κι άλλο καυτό νερό με την κουτάλα. Όταν το κριθαράκι απορροφήσει και αυτό, ρίχνουμε την τελευταία δόση υγρών και ανακατεύουμε σταθερά.

Όσο είναι ακόμα ζουμερό το κριθαράκι, αλλά έχει απορροφήσει τη μεγαλύτερη ποσότητα υγρών, ρίχνουμε τις γαρίδες, το θράψαλο και τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα, ανακατεύοντας απαλά. Σερβίρουμε αμέσως.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.