facebook instagram youtube
GR | EN

Κριθαρότο με μύδια, σκόρδο και φρέσκο μαϊντανό

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΥΡΙΑ ΣΚΟΡΔΟ_MISKO_2
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΥΡΙΑ ΣΚΟΡΔΟ_MISKO
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΥΡΙΑ ΣΚΟΡΔΟ_MISKO_2
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΥΡΙΑ ΣΚΟΡΔΟ_MISKO

Αυτό το απολαυστικό κοκκινιστό κριθαρότο με μύδια σε κέλυφος, φρέσκο μαϊντανό και υπέροχο άρωμα από το σκόρδο, μπορεί να βρίσκεται αχνιστό στο πιάτο σας, σε λιγότερο από 1 ώρα.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 35΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-XONTRO 1024581 – 7

MISKO Κριθαράκι Χονδρό

500 γρ. Κριθαράκι Χονδρό MISKO

1 κιλό φρέσκα μύδια

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο

400 ml λευκό κρασί

200 ml νερό (για τα μύδια)

300 γρ. τριμμένες ντομάτες

750 ml καυτό νερό (για το κριθαράκι)

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε τα μύδια πολύ καλά και τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Εάν υπάρχουν μύδια ανοιχτά, τα αφαιρούμε και τα πετάμε.

Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σέλερι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το νερό και το λευκό κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα μύδια και βάζουμε το καπάκι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν. Όσα δεν ανοίξουν, τα πετάμε. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σε άλλη ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το Κριθαράκι Χονδρό MISKO για 1-2 λεπτά.

Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όλο το ζουμί από την κατσαρόλα με τα μύδια και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα και όταν απορροφήσει το κριθαράκι τα υγρά, περιχύνουμε με το ⅓ του καυτού νερού.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο καυτό νερό σε 2-3 ακόμα δόσεις, αναμένοντας κάθε φορά να απορροφήσει το κριθαράκι τα υγρά.

Όσο είναι ακόμα ζουμερό το κριθαράκι, αλλά έχει απορροφήσει τη μεγαλύτερη ποσότητα υγρών, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα μαϊντανού και ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε το κριθαρότο με λίγα μαγειρεμένα μύδια στο κέλυφος και πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.