Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές της Paxxi Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Παραδοσιακές Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές για Καθαρά Δευτέρα Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές με ΚριθαράκιΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κριθαράκι Μέτριο
500 γρ Κριθαράκι Mέτριο MISKO
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κιλό σουπιές σε κομμάτια
80 ml ούζο ή λευκό κρασί
1 κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
1 ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι γλυκού πιπέρι
¼ κουταλάκι γλυκού μπαχάρι
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια/δυνατή ένταση 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τις σουπιές (καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2 εκ) και τις αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν.
Τις σβήνουμε με το ούζο και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, τις τριμμένες ντομάτες, τη δάφνη, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε βραστό νερό να σκεπάζει τις σουπιές, μειώνουμε την ένταση σε μέτρια, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά και να μαλακώσουν οι σουπιές.
Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO, ανακατεύουμε, συμπληρώνουμε βραστό νερό και το αφήνουμε να βράσει σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο στη συσκευασία.
Όταν ετοιμαστεί φροντίζουμε να έχει ακόμα αρκετό ζουμί (γιατί θα συνεχίσει να απορροφά υγρά το ζυμαρικό) και βγάζουμε την κατσαρόλα από την εστία.
Βάζουμε απορροφητικό χαρτί, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε στα πιάτα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.