Κατηγορίες Συνταγής:
Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Καλοκαιρινές & Ανοιξιάτικες Συνταγές Παραδοσιακές Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Καθαρά Δευτέρα: Οι Καλύτερες Συνταγές Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές της Paxxi Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Σαρακοστή Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Κριθαράκι
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Κριθαράκι Μέτριο
500 γρ Κριθαράκι Mέτριο MISKO
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κιλό σουπιές σε κομμάτια
80 ml ούζο ή λευκό κρασί
1 κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
1 ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι γλυκού πιπέρι
¼ κουταλάκι γλυκού μπαχάρι

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια/δυνατή ένταση 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τις σουπιές (καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2 εκ) και τις αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν.
Τις σβήνουμε με το ούζο και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, τις τριμμένες ντομάτες, τη δάφνη, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε βραστό νερό να σκεπάζει τις σουπιές, μειώνουμε την ένταση σε μέτρια, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά και να μαλακώσουν οι σουπιές.
Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO, ανακατεύουμε, συμπληρώνουμε βραστό νερό και το αφήνουμε να βράσει σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο στη συσκευασία.
Όταν ετοιμαστεί φροντίζουμε να έχει ακόμα αρκετό ζουμί (γιατί θα συνεχίσει να απορροφά υγρά το ζυμαρικό) και βγάζουμε την κατσαρόλα από την εστία.
Βάζουμε απορροφητικό χαρτί, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε στα πιάτα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.