facebook instagram youtube

Κριθαράκι με σουπιές

Συνταγή από: Paxxi

Το κριθαράκι με σουπιές είναι μία νόστιμη και χορταστική συνταγή, την οποία μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια κατά την περίοδο της νηστείας!

Οι γεύσεις της θάλασσας, συνδυασμένες με την σάλτσα ντομάτας και το κριθαράκι, μπορούν να δημιουργήσουν ένα λαχταριστό και πλήρες πιάτο.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 55΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

500 γρ Κριθαράκι Mέτριο MISKO

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κιλό σουπιές σε κομμάτια

80 ml ούζο ή λευκό κρασί

1 κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας

2 φύλλα δάφνης

1 ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι γλυκού πιπέρι

¼ κουταλάκι γλυκού μπαχάρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια/δυνατή ένταση 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. 

Προσθέτουμε τις σουπιές (καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2 εκ) και τις αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν. 

Τις σβήνουμε με το ούζο και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, τις τριμμένες ντομάτες, τη δάφνη, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι. 

Προσθέτουμε βραστό νερό να σκεπάζει τις σουπιές, μειώνουμε την ένταση σε μέτρια, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά και να μαλακώσουν οι σουπιές. 

Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO, ανακατεύουμε, συμπληρώνουμε βραστό νερό και το αφήνουμε να βράσει σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο στη συσκευασία. 

Όταν ετοιμαστεί φροντίζουμε να έχει ακόμα αρκετό ζουμί (γιατί θα συνεχίσει να απορροφά υγρά το ζυμαρικό) και βγάζουμε την κατσαρόλα από την εστία. 

Βάζουμε απορροφητικό χαρτί, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε στα πιάτα. 

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.