facebook instagram youtube
GR | EN

Κριθαράκι με καλαμάρι, κρασί και πιπεριές

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

4 μεγάλα φρέσκα καλαμάρια σε κομμάτια περίπου 3 εκ.

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 πιπεριά κίτρινη σε κυβάκια

1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια

200 ml κόκκινο κρασί

1200 ml καυτό νερό

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

6-7 φυλλαράκια φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμάρια για 3-4 λεπτά. Καθώς τα σοτάρουμε προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο.

 

Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε άλλες 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά κι έπειτα προσθέτουμε τις πιπεριές, σοτάροντάς τες για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν.

 

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και σοτάρουμε για ½ λεπτό με τα υπόλοιπα υλικά.

Ρίχνουμε πάλι τα καλαμάρια στην κατσαρόλα, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε το ⅓ περίπου του καυτού νερού.

Ανακατεύουμε συνέχεια και όταν το κριθαράκι απορροφήσει την πρώτη δόση υγρών, συνεχίζουμε με την δεύτερη. Όταν απορροφηθεί κι αυτή συνεχίζουμε με την τρίτη και τελευταία.

Όσο είναι ακόμα ζουμερό το κριθαράκι, αλλά έχει απορροφήσει τα περισσότερα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το κριθαράκι με τα καλαμαράκια ζεστό, πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο μαϊντανό.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.