Κατηγορίες Συνταγής:
Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Καλοκαιρινές & Ανοιξιάτικες Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Καθαρά Δευτέρα: Οι Καλύτερες Συνταγές Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Σαρακοστή Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Κριθαράκι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Κριθαράκι Μέτριο
500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO
4 μεγάλα φρέσκα καλαμάρια σε κομμάτια περίπου 3 εκ.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 πιπεριά κίτρινη σε κυβάκια
1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
200 ml κόκκινο κρασί
1200 ml καυτό νερό
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
6-7 φυλλαράκια φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμάρια για 3-4 λεπτά. Καθώς τα σοτάρουμε προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο.
Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε άλλες 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά κι έπειτα προσθέτουμε τις πιπεριές, σοτάροντάς τες για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και σοτάρουμε για ½ λεπτό με τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε πάλι τα καλαμάρια στην κατσαρόλα, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε το ⅓ περίπου του καυτού νερού.
Ανακατεύουμε συνέχεια και όταν το κριθαράκι απορροφήσει την πρώτη δόση υγρών, συνεχίζουμε με την δεύτερη. Όταν απορροφηθεί κι αυτή συνεχίζουμε με την τρίτη και τελευταία.
Όσο είναι ακόμα ζουμερό το κριθαράκι, αλλά έχει απορροφήσει τα περισσότερα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το κριθαράκι με τα καλαμαράκια ζεστό, πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο μαϊντανό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.