facebook instagram youtube

Κοφτό μακαρονάκι με τόνο και τουρσί

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κοφτό Μισό

500 γρ. Κοφτό Μισό MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

100 γρ. τουρσί (καρότα, πιπεριές, κρεμμυδάκια κ.λ.π.) σε κομματάκια

8 ελιές σε κομματάκια

200 γρ. τόνος σε ελαιόλαδο κονσέρβα

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό Μισό MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Σβήνουμε με τις τριμμένες ντομάτες και προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 6-8 λεπτά.

Προσθέτουμε το τουρσί, τις ελιές, τον τόνο στραγγισμένο καλά και κομματιασμένο και ανακατεύουμε απαλά.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.