facebook instagram youtube
GR | EN

Κοφτό μακαρονάκι με τόνο και τουρσί

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΤΟΝΟ ΤΟΥΡΣΙ_MISKO_2
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΤΟΝΟ ΤΟΥΡΣΙ_MISKO_1
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΤΟΝΟ ΤΟΥΡΣΙ_MISKO_2
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΤΟΝΟ ΤΟΥΡΣΙ_MISKO_1

Τώρα ξέρετε τι θα κάνετε με το τουρσί που ξέμεινε στι ψυγείο: θα το προσθέσετε σε σπιτική σάλτσα ντομάτας μαζί με τόνο κονσέρβας και θα το σερβίρετε με κοφτό μακαρονάκι, για ένα εύκολο γεύμα στο πι και φι!

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KOFTO-MISO 1024581 – 9

MISKO Κοφτό Μισό

500 γρ. Κοφτό Μισό MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

100 γρ. τουρσί (καρότα, πιπεριές, κρεμμυδάκια κ.λ.π.) σε κομματάκια

8 ελιές σε κομματάκια

200 γρ. τόνος σε ελαιόλαδο κονσέρβα

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό Μισό MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Σβήνουμε με τις τριμμένες ντομάτες και προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 6-8 λεπτά.

Προσθέτουμε το τουρσί, τις ελιές, τον τόνο στραγγισμένο καλά και κομματιασμένο και ανακατεύουμε απαλά.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.