Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Καθαρά Δευτέρα Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Κοφτό Μακαρονάκι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Κοφτό Μισό
500 γρ. Κοφτό Μισό MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 ml λευκό κρασί
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
200 γρ. μύδια ψίχα κατ/να
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, ρίχνουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μύδια, σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμα και κλείνουμε τη φωτιά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό Μισό MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά περιχύνοντάς τα με την σάλτσα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.