facebook instagram youtube
GR | EN

Κοφτό μακαρονάκι με μύδια

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΥΔΙΑ_MISKO_2
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΥΔΙΑ_MISKO
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΥΔΙΑ_MISKO_2
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΥΔΙΑ_MISKO

Το κοφτό μακαρονάκι περιχύνεται με τα κοκκινιστά μύδια και τη γρήγορη σάλτσα τους, πασπαλίζεται με μαϊντανό και φέρνει λίγο καλοκαίρι στο τραπέζι σας.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KOFTO-MISO 1024581 – 9

MISKO Κοφτό Μισό

500 γρ. Κοφτό Μισό MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

100 ml λευκό κρασί

500 γρ. τριμμένες ντομάτες

200 γρ. μύδια ψίχα κατ/να

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, ρίχνουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μύδια, σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμα και κλείνουμε τη φωτιά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό Μισό MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά περιχύνοντάς τα με την σάλτσα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.