facebook instagram youtube

Καυτερή μακαρονάδα με μύδια

Μια πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη μακαρονάδα με θαλασσινό αέρα και πικάντικες νότες.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 10΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια

500 γρ. Λιγκουίνι MISKO

80 ml ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 καυτερή πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια

1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/2 κ.γ. μπούκοβο

500 γρ. μύδια

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά πετάμε όποιο φρέσκο μύδι είναι ανοιχτό. Βάζουμε τα μύδια σε ένα μπολ με νερό και τρίβουμε με ένα σύρμα κουζίνας για να φύγει η εξωτερική άμμος και έπειτα τραβάμε το μουστάκι από την αντίθετη πλευρά της ένωσης.

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι MISKO. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό. Πριν σουρώσουμε κρατάμε στην άκρη μια κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και έπειτα το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, τη μισή ποσότητα από τον μαϊντανό και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Ανοίγουμε το καπάκι και με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα μύδια. Όσα δεν άνοιξαν τα πετάμε. Απομακρύνουμε τα περισσότερα μύδια από το κέλυφος τους και τα κρατάμε στην άκρη.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί βάζουμε και λίγο νερό από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό, τα μύδια και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε με επιπλέον μπούκοβο ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.