Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Χρυσή Σειρά Σπαγγέτι
500 γρ. Σπαγγέτι Χρυσή Σειρά MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες
200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
½ κ.γλ. καυτερό μπούκοβο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
280 γρ. στραγγισμένη καβουρόψιχα από βασιλικό καβούρι (κονσέρβα) σε κομματάκια
100 ml λευκό κρασί
400 γρ. τριμμένες ντομάτες
½ κ.σ. ζάχαρη
½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ
80 ml νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και την πιπεριά για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ, το μπούκοβο, την καβουρόψιχα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για να δέσει, για περίπου 12-15 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα που έβρασαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ψιλοκομμένου βασιλικού, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν τα υλικά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό (80ml) από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά πασπαλίζοντάς τα με τον υπόλοιπο βασιλικό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.