Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 13 in /export/Web.Apache/root/Misko/wwwroot/wp-content/themes/misko/include/recipe-schema.php on line 46
facebook instagram youtube

Καβουρομακαρονάδα

Μία εύκολη και απλή εκτέλεση της κλασικής καβουρομακαρονάδας, είναι σίγουρο πως θα κλέψει τις εντυπώσεις χάρη στην εκλεκτή γεύση της καβουρόψιχας και των Σπαγγέτι MISKO, δίνοντας μια αύρα εστιατορίου στο τραπέζι σας. Τα υλικά κρατάνε την υφή και τη μοναδική τους γεύση, απογειώνοντας το γεύμα και τους ουρανίσκους.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χρυσή Σειρά Σπαγγέτι

500 γρ. Σπαγγέτι Χρυσή Σειρά MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες

200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

½ κ.γλ. καυτερό μπούκοβο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

280 γρ. στραγγισμένη καβουρόψιχα από βασιλικό καβούρι (κονσέρβα) σε κομματάκια

100 ml λευκό κρασί

400 γρ. τριμμένες ντομάτες

½ κ.σ. ζάχαρη

½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ

80 ml νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και την πιπεριά για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ, το μπούκοβο, την καβουρόψιχα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε 2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για να δέσει, για περίπου 12-15 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα που έβρασαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ψιλοκομμένου βασιλικού, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν τα υλικά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό (80ml) από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά πασπαλίζοντάς τα με τον υπόλοιπο βασιλικό.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.