facebook instagram youtube
GR | EN

Κανελόνια με σπανάκι και φέτα

Συνταγή από: Βαγγέλη Δρίσκα
preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 60΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_KANELONIA2

MISKO Κανελόνια

250 γρ. Κανελόνια MISKO

για την σάλτσα ντομάτας

700 γρ. ντομάτες κονκασέ

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

2 κ. σ. πελτέ ντομάτας

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

για την γέμιση

400 γρ. φέτα

150 γρ. τριμμένη γραβιέρα

1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο και ελαφρά σοταρισμένο

2 αβγά

5-6 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και αλατοπίπερο.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.

Ετοιμάζουμε την γέμιση. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την φέτα, την μισή ποσότητα γραβιέρας, το σπανάκι, τον βασιλικό, τα αβγά και αλατοπιπερώνουμε το μείγμα.

Γεμίζουμε με το μείγμα τα Κανελόνια MISKO.

Απλώνουμε 4-5 κουταλιές σάλτσα ντομάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε τα κανελόνια με τη σειρά.

Τα περιχύνουμε με την σάλτσα έτσι ώστε να καλυφθούν τελείως και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά.

Τα ξεσκεπάζουμε και πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με την υπόλοιπη γραβιέρα, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 220°C και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.