Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές Light Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με Χρυσή Σειρά Συνταγές από τον Γιάννη Λουκάκο Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Παραδοσιακές Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές για Καθαρά Δευτέρα Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Σπαγγέτι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Χρυσή Σειρά Σπαγγέτι
500 γρ. Σπαγγέτι Χρυσή σειρά MISKO
40 γρ. ελαιόλαδο
400 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
150 γρ. φινόκιο, σε λεπτά στικς
200 γρ. κολοκύθι, σε λεπτά στικς
40 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
40 γρ. πιπεριά τσίλι
40 γρ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη
200 γρ. ντοματίνια
700 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
20 γρ λεμόνι χυμός
30 γρ λεμόνι ξύσμα
15 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
15 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
80 γρ. βούτυρο
αλάτι
Σε κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τα Σπαγγέτι Χρυσή Σειρά MISKO 2’ λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αλατίζουμε καλά τις γαρίδες.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή, προσθέτουμε τα 20 γρ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες έτσι ώστε να πάρουν έντονο χρώμα αλλά να μην παραμαγειρευτούν, περίπου 30” δευτερόλεπτα η κάθε πλευρά.
Αποσύρουμε τις γαρίδες από το τηγάνι.
Επαναφέρουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φινόκιο μέχρι να μαγειρευτεί αλλά να μείνει τραγανό.
Προσθέτουμε το κολοκύθι, το τζίντζερ, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι, την κάπαρη και μαγειρεύουμε για 1’ λεπτό ακόμη.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 1’ λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τον ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ελαφρώς. Μόλις μειωθούν τα υγρά αλλά σε σημείο που θα έχουμε αρκετή υγρασία, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, επαναφέρουμε τις γαρίδες στο τηγάνι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσουν τα υγρά και να δημιουργηθεί μία κρεμώδης σάλτσα που θα επικαλύπτει επαρκώς τα ζυμαρικά.
Δοκιμάζουμε, αλατίζουμε αν χρειάζεται και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.