facebook instagram youtube
GR | EN

Γαριδομακαρονάδα με ντοματίνια, κάπαρη και βασιλικό

Συνταγή από: Γιάννη Λουκάκο
preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 10΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_SPAGGETIGOLDMAKAROUNIA

MISKO Χρυσή Σειρά Σπαγγέτι

500 γρ. Σπαγγέτι Χρυσή σειρά MISKO

40 γρ. ελαιόλαδο

400 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες

150 γρ. φινόκιο, σε λεπτά στικς

200 γρ. κολοκύθι, σε λεπτά στικς

40 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο

20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

40 γρ. πιπεριά τσίλι

40 γρ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη

200 γρ. ντοματίνια

700 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό

20 γρ λεμόνι χυμός

30 γρ λεμόνι ξύσμα

15 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο

15 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

80 γρ. βούτυρο

αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τα Σπαγγέτι Χρυσή Σειρά MISKO 2’ λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αλατίζουμε καλά τις γαρίδες.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή, προσθέτουμε τα 20 γρ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες έτσι ώστε να πάρουν έντονο χρώμα αλλά να μην παραμαγειρευτούν, περίπου 30” δευτερόλεπτα η κάθε πλευρά.

Αποσύρουμε τις γαρίδες από το τηγάνι.

Επαναφέρουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φινόκιο μέχρι να μαγειρευτεί αλλά να μείνει τραγανό.

Προσθέτουμε το κολοκύθι, το τζίντζερ, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι, την κάπαρη και μαγειρεύουμε για 1’ λεπτό ακόμη.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 1’ λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τον ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ελαφρώς. Μόλις μειωθούν τα υγρά αλλά σε σημείο που θα έχουμε αρκετή υγρασία, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, επαναφέρουμε τις γαρίδες στο τηγάνι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσουν τα υγρά και να δημιουργηθεί μία κρεμώδης σάλτσα που θα επικαλύπτει επαρκώς τα ζυμαρικά.

Δοκιμάζουμε, αλατίζουμε αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.