Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές Light Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια TikTok Συνταγές Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές με Λιγκουίνι/Λαζάνια Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια
500 γρ. Λιγκουίνι MISKO
4 κ.σ. ελαιόλαδο
400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο, πατημένες με το πλατύ μέρος του μαχαιριού
300 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
1/3 κούπα χυμό λεμονιού
10-15 φύλλα φρέσκου βασιλικού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αφαιρούμε από τις γαρίδες το κεφάλι, το κέλυφος και το έντερο και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη. Σε περίπτωση που έχουμε στη διάθεση μας κατεψυγμένες και καθαρισμένες γαρίδες, τις ξεπαγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε τα ντοματίνια. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά και έπειτα αφαιρούμε τα ντοματίνια από το τηγάνι.
Παράλληλα γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι MISKO. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό. Πριν σουρώσουμε κρατάμε στην άκρη μια κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Στο ίδιο τηγάνι που μαγειρέψαμε τα ντοματίνια προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και έπειτα σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τις γαρίδες. Σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και έπειτα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα 3/4 του νερού από τα ζυμαρικά που έβρασαν. Μαγειρεύουμε καλά για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.
Τέλος προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν η σάλτσα μας είναι πηχτή προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό από τα ζυμαρικά.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.