facebook instagram youtube
GR | EN

Γαριδομακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα

Misko.gr
Misko.gr-2
Misko.gr
Misko.gr-2

Γαριδομακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα. Μια μακαρονάδα εύκολη, γεμάτη γεύση και νοστιμιά. Έτοιμη σε λιγότερο από 30 λεπτά, ιδανική για τις ημέρες του καλοκαιριού και όχι μόνο.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 10΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-SPAGHETT-No6- 1021314

MISKO Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO

500 γρ. γαρίδες

500 ml νερό

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

50 ml ελαιόλαδο

2 ντομάτες, ώριμες

10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

10 φύλλα φρέσκου εστραγκόν, ψιλοκομμένα

Αλάτι

Πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα MISKO Σπαγγέτι Νο 6. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε το κεφάλι και το κέλυφος. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι χαράσσουμε απαλά τη ράχη της γαρίδας από την ουρά προς το κεφάλι για να αφαιρέσουμε το έντερο.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρο για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κεφάλια από τις γαρίδες μαζί με τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα φύλλα του βασιλικού και του εστραγκόν. Προσθέτουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Δύο-τρια λεπτά πριν να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά αφαιρούμε από το τηγάνι τα κεφάλια από τις γαρίδες, προσθέτουμε ολόκληρες τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας τα αφαιρούμε από το νερό και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.