
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Σπαγγέτι No6
500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO
500 γρ. γαρίδες
500 ml νερό
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
50 ml ελαιόλαδο
2 ντομάτες, ώριμες
10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
10 φύλλα φρέσκου εστραγκόν, ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα MISKO Σπαγγέτι Νο 6. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε το κεφάλι και το κέλυφος. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι χαράσσουμε απαλά τη ράχη της γαρίδας από την ουρά προς το κεφάλι για να αφαιρέσουμε το έντερο.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κεφάλια από τις γαρίδες μαζί με τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα φύλλα του βασιλικού και του εστραγκόν. Προσθέτουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Δύο-τρια λεπτά πριν να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά αφαιρούμε από το τηγάνι τα κεφάλια από τις γαρίδες, προσθέτουμε ολόκληρες τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.
Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας τα αφαιρούμε από το νερό και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
απλά υπέροχη!