Κατηγορίες Συνταγής:
Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές Light Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές της Funky Cook Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Φιογκάκι Ελληνικές Συνταγές Μακαρονάδες με Λευκή Σάλτσα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Φιογκάκια
500g Φιογκάκι MISKO
500g φιλέτο μπακαλιάρου
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
150g αρακά
150ml ζωμό λαχανικών
½ κ.γ. θυμάρι
1 κ.σ. άνηθο
40ml ελαιόλαδο
2 λεμόνια
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε 35g αλάτι και τα MISKO Φιογκάκι, τα οποία βράζουμε για 12 λεπτά, τα στραγγίζουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, κρατώντας τα ζεστά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με τα 30ml ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο για 5’ σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, πιπέρι και αλάτι.
Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Πασπαλίζουμε τον μπακαλιάρο με το θυμάρι, τον προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο, σιγομαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά ακόμη, αποσύρουμε και προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια.
Αφαιρούμε και τοποθετούμε το ψάρι σε μια πιατέλα, προσθέτουμε τα λαχανικά με τη σάλτσα τους στα φιογκάκια, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα φιογκάκια με το ψάρι σε κάθε πιάτο, μαζί με άνηθο και μια φέτα λεμόνι.
Tips: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους φιλέτο από λευκό ψάρι
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.