facebook instagram youtube

Φιογκάκι με λεμονάτο ψάρι, αρακά και πράσο

Συνταγή από: Funky Cook
preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Φιογκάκια

500g Φιογκάκι MISKO

500g φιλέτο μπακαλιάρου

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 καρότο, ψιλοκομμένο

3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες

150g αρακά

150ml ζωμό λαχανικών

½ κ.γ. θυμάρι

1 κ.σ. άνηθο

40ml ελαιόλαδο

2 λεμόνια

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε 35g αλάτι και τα MISKO Φιογκάκι, τα οποία βράζουμε για 12 λεπτά, τα στραγγίζουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, κρατώντας τα ζεστά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με τα 30ml ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο για 5’ σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, πιπέρι και αλάτι.

Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

Πασπαλίζουμε τον  μπακαλιάρο με το θυμάρι, τον προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο,  σιγομαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά ακόμη, αποσύρουμε και προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια.

Αφαιρούμε και τοποθετούμε το ψάρι σε μια πιατέλα, προσθέτουμε τα λαχανικά με τη σάλτσα τους στα φιογκάκια, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τα φιογκάκια με το ψάρι σε κάθε πιάτο, μαζί με άνηθο και μια φέτα λεμόνι.

Tips: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους φιλέτο από λευκό ψάρι

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.