facebook instagram youtube

Δροσερή μακαρονοσαλάτα με σως φέτας, αγγούρι & φρέσκα μυρωδικά

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 12΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χρυσή Σειρά Πλεξούδες

500 γρ. Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι

½ ματσάκι βασιλικό (τα φύλλα)

3-4 φύλλα φρέσκο δυόσμο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 αγγούρι, σε φέτες

¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

100 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, κοπανισμένα

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

Βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων το γιαούρτι, τη φέτα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τα φύλλα βασιλικού και δυόσμου, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πολτοποιούμε καλά. Αν μας φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέτουμε 2-3 κ.σ. κρύο νερό και ξαναχτυπάμε.

Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ τα βρασμένα ζυμαρικά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγούρι, τον μαϊντανό και την μισή ποσότητα αμυγδάλων. Προσθέτουμε την σος από τον επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύουμε απαλά να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.

Σερβίρουμε την μακαρονοσαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζοντάς τη με τα υπόλοιπα αμύγδαλα ή φυλάμε καλυμμένη στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.