Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Light Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Χρυσή Σειρά Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Zυμαρικά Πλεξούδες Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Μακαρονοσαλάτα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Χρυσή Σειρά Πλεξούδες
500 γρ. Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
½ ματσάκι βασιλικό (τα φύλλα)
3-4 φύλλα φρέσκο δυόσμο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 αγγούρι, σε φέτες
¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
100 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, κοπανισμένα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων το γιαούρτι, τη φέτα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τα φύλλα βασιλικού και δυόσμου, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πολτοποιούμε καλά. Αν μας φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέτουμε 2-3 κ.σ. κρύο νερό και ξαναχτυπάμε.
Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ τα βρασμένα ζυμαρικά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγούρι, τον μαϊντανό και την μισή ποσότητα αμυγδάλων. Προσθέτουμε την σος από τον επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύουμε απαλά να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.
Σερβίρουμε την μακαρονοσαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζοντάς τη με τα υπόλοιπα αμύγδαλα ή φυλάμε καλυμμένη στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.