Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές από τη Madame Ginger Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Πέννε Ριγκατέ Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Πέννε Ριγκάτε
500 γρ. Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο σε φέτες
250 γρ. κολοκύθα σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κ.σ. καπνιστή πάπρικα
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
200 ml ζεστό νερό
3 κ.σ. κολοκυθόσπορο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε την κολοκύθα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και την πάπρικα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση, κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κολοκύθα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
Όταν βράσει η κολοκύθα πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με ραβδομπλέντερ (ή μέσα σε μπλέντερ με λεπίδες ανθεκτικό στην θερμότητα) μέχρι να γίνει λεία. Εάν είναι υπερβολικά πηχτή, προσθέτουμε 2-3 κ.σ.νερό. Προσθέτουμε τα φυλλαράκια θυμάρι και συνεχίζουμε την πολτοποίηση λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την ζεστή κρέμα κολοκύθας τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να καλυφθούν όλα.
Σερβίρουμε αμέσως τα ζυμαρικά, πασπαλίζοντάς τα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο θυμάρι και κολοκυθόσπορο.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.