
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Τριβελάκι
500 γρ. Τριβελάκι MISKO
5 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
200 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. πάπρικα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το στήθος κοτόπουλο μαζί με το σκόρδο σε σκόνη, τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε τη μαρινάδα σε όλο το κρέας.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Τριβελάκι Τρικολόρε MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Κρατάμε στην άκρη 1/2 κούπα από το νερό που έβρασαν.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί και από προσθέτουμε σκόρδο σε σκόνη, θυμάρι, ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ελαιόλαδο. Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για μια ώρα. Στη μισή ώρα ανακατεύουμε πολύ καλά τα καλύπτουμε και πάλι με το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια, απομακρύνουμε από το φούρνο και προσθέτουμε μαϊντανό, την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο ταψί. Ανακατεύουμε και πάλι και προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και απολαμβάνουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.