facebook instagram youtube
GR | EN

Τορτελίνια με μανιτάρια

IMG_1514_sleed
IMG_1487_SLEED
IMG_1514_sleed
IMG_1487_SLEED

Πανεύκολη, λαχταριστή λύση για τις καθημερινές αυτά τα τορτελίνια με μανιτάρια δυο ειδών, σπανάκι και πλούσια κρεμώδη σάλτσα, αφού σε 30 μόλις λεπτά μπορούν να βρίσκονται στο πιάτο σας.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 3 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-TORTELINI-TYRIA 1024531 – 9

MISKO Τορτελίνι με τυριά

250 γρ. Τορτελίνι με τυριά MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200 γρ. λευκά μανιτάρια σε φέτες

200 γρ. μανιτάρια Portobello σε κομματάκια

100 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

60 ml λευκό κρασί

200 ml κρέμα γάλακτος

100 ml νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά

80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 8-10 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά τους και να αρχίσουν να καραμελώνουν.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Τορτελίνι με τυριά MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Προσθέτουμε στα μανιτάρια το σπανάκι και σοτάρουμε για 2 λεπτά να μαραθεί και συνεχίζουμε με το σκόρδο το οποίο σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά.

Όταν βράσουν τα τορτελίνια τα στραγγίζουμε, κρατώντας στην άκρη 80-100 ml από το νερό τους και τα τινάζουμε πολύ καλά. Τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα μαζί με τη μισή ποσότητα παρμεζάνας και ανακατεύουμε απαλά. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή την αραιώνουμε με λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα αν θέλουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.