facebook instagram youtube
GR | EN

Τορτελίνια φούρνου με σπανάκι

IMG_1329_sleed
IMG_1292_SLEED
IMG_1329_sleed
IMG_1292_SLEED

Τα τορτελίνια μπλέκονται με μπόλικο σπανάκι και φέτα σε μια πλούσια κρεμώδη σάλτσα, όλα μαζί δένουν υπέροχα στη ζέστη του φούρνου και κάνουν αυτό το πιάτο μια τυρένια απόλαυση που θα θυμάστε για καιρό.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 35΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 3 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-TORTELINI-TYRIA 1024531 – 9

MISKO Τορτελίνι με τυριά

250 γρ. Τορτελίνι με τυριά MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

300 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο

χυμό & ξύσμα από ½ λεμόνι

200 γρ. φέτα θρυμματισμένη

200 ml κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Τορτελίνι με τυριά MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλη ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη φέτα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά για 1-2 λεπτά να πάρει βράση η κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με το σπανάκι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα σε ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα η φρυγανιά.

Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.