Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Τορτελίνια Μακαρονάδες του κόσμου
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Τορτελίνι με τυριά
250 γρ. Τορτελίνι με τυριά MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
300 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
χυμό & ξύσμα από ½ λεμόνι
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Τορτελίνι με τυριά MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλη ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη φέτα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά για 1-2 λεπτά να πάρει βράση η κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με το σπανάκι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα σε ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα η φρυγανιά.
Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.