facebook instagram youtube
GR | EN

Ταλιατέλλες με σαντορινιά κάπαρη, ψητά ντοματίνια & μυρωδικά Κυκλάδων

Μακαρονάδες με έμπνευση από τον τόπο μας

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_TALIATELLES.png

MISKO Ταλιατέλλες

500 γρ. Ταλιατέλλες MISKO

500 γρ. ντοματίνια

100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

3 κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη

4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

2 κλωναράκια δεντρολίβανο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τα βάζουμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα, τα περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στο γκριλ, για περίπου 15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Ταλιατέλλες MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, για 7-8 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει. Όσο το σοτάρουμε, πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε το σκόρδο, την κάπαρη και τα μυρωδικά και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά, αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και τα ψημένα ντοματίνια, ανακατεύοντας απαλά ν’ αναμειχθούν.

Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.