Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Ταλιατέλες Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ταλιατέλλες
500 γρ. Ταλιατέλλες MISKO
500 γρ. ντοματίνια
100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τα βάζουμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα, τα περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στο γκριλ, για περίπου 15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Ταλιατέλλες MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, για 7-8 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει. Όσο το σοτάρουμε, πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την κάπαρη και τα μυρωδικά και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά, αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και τα ψημένα ντοματίνια, ανακατεύοντας απαλά ν’ αναμειχθούν.
Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.