Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Ταλιατέλες Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ταλιατέλλες
500 γρ. Ταλιατέλλες MISKO
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια
300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους χοντροκομμένα
300 γρ. λευκά μανιτάρια σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. ξερή ρίγανη
χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
80 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Ταλιατέλλες MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Προσθέτουμε στα μανιτάρια το σκόρδο, την πάπρικα, το κύμινο και τη ρίγανη και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Σβήνουμε με το λεμόνι και προσθέτουμε περίπου 80 ml από το νερό της κατσαρόλας που βράζουν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα τους στο σκεύος με τα μανιτάρια, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.