facebook instagram youtube
GR | EN

Ταλιατέλες με μανιτάρια

IMG_9117
IMG_9087_SLEED
IMG_9117
IMG_9087_SLEED

Οι ταλιατέλες δένουν με μπόλικα σοταριστά μανιτάρια, κόκκινη πιπεριά και αρώματα λεμονιού και ρίγανης σε αυτή τη χορταστική μακαρονάδα των 35 λεπτών.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-METRIO 1024581 – 10

MISKO Ταλιατέλλες

500 γρ. Ταλιατέλλες MISKO

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια

300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους χοντροκομμένα

300 γρ. λευκά μανιτάρια σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

½ κ.γ. κύμινο

½ κ.γ. ξερή ρίγανη

χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι

80 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Ταλιατέλλες MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Προσθέτουμε στα μανιτάρια το σκόρδο, την πάπρικα, το κύμινο και τη ρίγανη και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Σβήνουμε με το λεμόνι και προσθέτουμε περίπου 80 ml από το νερό της κατσαρόλας που βράζουν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα τους στο σκεύος με τα μανιτάρια, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.