facebook instagram youtube

Σπαγγετίνη ολικής άλεσης με σάλτσα από ψητά ντοματίνια και βασιλικό

Συνταγή από: Βαγγέλη Δρίσκα
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγετίνη No10

500 γρ. Σπαγγετίνη Νο10 Ολικής Άλεσης MISKO

500 γρ. ντοματίνια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 κ.γ. ξερό βασιλικό

1 κ.σ. ζάχαρη

3 κ.σ. πέστο βασιλικού

4-5 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πέστο βασιλικού

80 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού

3 σκελίδες σκόρδο

60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

40 γρ. κουκουνάρι

120 ml ελαιόλαδο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση και τα βάζουμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ξερό θυμάρι, ξερό βασιλικό, τη ζάχαρη και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά.

Ετοιμάζουμε την πέστο βασιλικού. Σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) βάζουμε τον βασιλικό, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι και το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε καλά.

Μεταφέρουμε τα ντοματίνια σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε 3 κ.σ. πέστο βασιλικού. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Σπαγγετίνη Νο10 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με λίγο φρέσκο βασιλικό.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.