facebook instagram youtube

Σπαγγετίνη με κάπαρη, ελιές και κοπανιστή Μυκόνου

Μια μακαρονάδα όπου η γλύκα από τα ντοματίνια και τα κρεμμύδια παντρεύεται υπέροχα με την ιδιαίτερη πικάντικη γεύση του αρσενικού Νάξου. Έτοιμη μόλις σε 20 λεπτά, και με ελάχιστα υλικά!

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σπαγγετίνη No10

500 γρ. Σπαγγετίνη MISKO

4 κ.σ. ελαιόλαδο

400 γρ. ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια

2 κ.σ. κάπαρη, ξεπλυμένη

1/2 κούπα ελιές, χωρίς το κουκούτσι και κομμένες στη μέση

80 γρ. κοπανιστή Μυκόνου

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάπαρη και τις ελιές. Φέρνουμε σε βρασμό και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.

Δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμη η σάλτσα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Σπαγγετίνη MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία μείον 1 λεπτό. Πριν τα στραγγίσουμε κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά σε περίπτωση που χρειαστεί.

Προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα 1/2 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά για να δέσει η σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε για 1-2 λεπτά.

Στραγγίζουμε τη Σπαγγετίνη και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε την κοπανιστή Μυκόνου και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.