Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές από τον Γιάννη Λουκάκο Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές με Σπαγγέτι Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγέτι No6
Για το πιάτο
500 γρ. Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης MISKO
40 γρ. ελαιόλαδο
60 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
20 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
800 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
10 γρ. ζάχαρη
νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
50 γρ. βούτυρο
30 γρ. φύλλα βασιλικού χοντροκομμένα
40 γρ. κάπαρη
50 γρ. παρμεζάνα, λεπτοτριμμένη
αλάτι
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Για το φρυγανισμένο ψωμί
40 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο
20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
αλάτι
Για το πιάτο
Βράζουμε τα ζυμαρικά Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης MISKO σε καλά αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό που βράσανε.
Προθερμαίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς.
Προσθέτουμε τις τσίλι πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας, για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα τοματίνια, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, να βγάλουν τα ζουμιά τους και να δημιουργηθεί μία ελαφριά σάλτσα στο τηγάνι, για 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, το νερό που έχουμε κρατήσει από τον βρασμό τους και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, προσθέτουμε το βούτυρο, τον βασιλικό, την κάπαρη, τη μισή παρμεζάνα το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα.
Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα. Τέλος γαρνίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί, την υπόλοιπη παρμεζάνα και λίγα φύλλα βασιλικού.
Για το φρυγανισμένο ψωμί
Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να καβουρδιστούν το τριμμένο ψωμί και το σκόρδο και να πάρουν ομοιόμορφο καστανό χρώμα. Αποσύρουμε σε ένα ταψάκι με απορροφητικό χαρτί και το κρατάμε στην άκρη.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.