facebook instagram youtube
GR | EN

Σπαγγέτι ολικής άλεσης Ναπολιτάνα

REC_spaghetti_olikis_napolitana.jpg
REC_spaghetti_olikis_napolitana.jpg

Την κλασική ιταλική Ναπολιτάνα τη γνωρίζετε καλά: δοκιμάστε αυτή την εύκολη και γρήγορη εκδοχή με σπαγγέτι ολικής άλεσης για μια ακόμα πιο θρεπτική εμπειρία.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-WHOLE_WHEAT-SPAGHETTINI_No 3531024 – 20

MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγετίνη No10

500 γρ. Σπαγγετίνη Νο10 Ολικής Άλεσης MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 κ.γ. πάστα ντομάτας

100 ml κόκκινο κρασί

400 γρ. τριμμένες ντομάτες

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

φρέσκος βασιλικός

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 15 λεπτά, μέχρι να πήξει. Προς το τέλος πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε την Σπαγγετίνη Νο10 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, λίγα φύλλα βασιλικό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.