Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ραντεβού Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Σπαγγέτι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες Συνταγές για Ιταλικές ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγετίνη No10
500 γρ. Σπαγγετίνη Νο10 Ολικής Άλεσης MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κ.γ. πάστα ντομάτας
100 ml κόκκινο κρασί
400 γρ. τριμμένες ντομάτες
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρέσκος βασιλικός
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 15 λεπτά, μέχρι να πήξει. Προς το τέλος πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε την Σπαγγετίνη Νο10 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, λίγα φύλλα βασιλικό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.