Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Light Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ραντεβού Ταπεράκι στο γραφείο Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Σπαγγέτι Λευκές μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγέτι No6
500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO
800 γρ. κίτρινη κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
50ml ελαιόλαδο
3 κ.σ. καβουρντισμένα κουκουνάρια (σπασμένα και ολόκληρα)
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
100 γρ. παρμεζάνα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Σε ένα αντικολλητικό ταψί βάζουμε την κολοκύθα και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, ραντίζουμε την κολοκύθα και την ψήνουμε για 30’ στο φούρνο στους 175ο C μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι να παραψηθεί.
Ταυτόχρονα σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε 35g αλάτι και βράζουμε τα Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης MISKO για 11-13 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε την κολοκύθα, την μισή παρμεζάνα, τα κουκουνάρια, τον μαϊντανό και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο.
Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με επιπλέον παρμεζάνα.
Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε τα μυρωδικά της αρεσκείας μας όπως φασκόμηλο και εστραγκόν