facebook instagram youtube
GR | EN

Σπαγγέτι με πολύχρωμα λαχανικά & σος φιστικιού

Συνταγή από: Madame Ginger
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 10΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_SPAGETTI6.png

MISKO Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO

αλάτι

½ κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες

½ κίτρινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες

½ πορτοκαλί πιπεριά σε λεπτές λωρίδες

1 καρότο σε λεπτές λωρίδες

1 αγγούρι ξεσποριασμένο & σε λωρίδες

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

100 γρ. αλατισμένα φιστίκια κοπανισμένα

¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό (τα φύλλα)

Για τη σος φιστικιού

160 γρ. φιστικοβούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κυβάκι φρέσκο τζίντζερ

χυμό από 2 λάιμ

80 ml νερό

3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

2 ½ κ.σ. λευκό ξύδι

3 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. σησαμέλαιο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε τη σος. Σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) πολτοποιούμε καλά το φιστικοβούτυρο, το σκόρδο, το τζίντζερ, το χυμό λάιμ, το νερό, τη ζάχαρη, το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας και το σησαμέλαιο.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό. Τα τινάζουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη σος, τις πιπεριές, το καρότο, το αγγούρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μισά φιστίκια και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν όλα τα υλικά.

Σερβίρουμε τα σπαγγέτι σε θερμοκρασία δωματίου πασπαλίζοντάς τα με τα υπόλοιπα φιστίκια και λίγα φύλλα φρέσκο κόλιανδρο.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.