facebook instagram youtube
GR | EN

Σπαγγέτι με πέστο από χόρτα παντζαριού και Pangrattato

Ένας πρωτότυπος τρόπος να αξιοποιήσουμε τα υπέροχα φύλλα των παντζαριών είναι να φτιάξουμε ένα νόστιμο πέστο! Σερβίρουμε με Σπαγγέτι Νο7, πασπαλίζουμε με τραγανή επικάλυψη ψωμιού παγκρατάτο και απολαμβάνουμε.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 10΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σπαγγέτι No7

500 γρ. MISKO Σπαγγέτι Νο7

150 γρ. φύλλα παντζαριού χωρίς τα κοτσάνια (βλ. σημείωση)

80 γρ. κάσιους ωμά

50 γρ. σπόροι κουκουναριού

15 γρ. διατροφική μαγιά

2 σκελίδες σκόρδο μέτριες

4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού φρεσκοστιμμένος

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό (ή κατά βούληση)

1/8 κουτ. γλυκού πιπέρι λευκό

Για το pangrattato

70 γρ. λευκό ψωμί τριμμένο (όχι πολύ ψιλά)

2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό

1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι λευκό

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέτουμε τα φύλλα παντζαριού, τα κάσιους, τους σπόρους κουκουναριού, τη διατροφική μαγιά, το σκόρδο, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, μια κουταλιά από τον χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπάμε λίγο λίγο προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό μέχρι να γίνει το μείγμα μας ένα πηχτό πέστο.

Βράζουμε τα Σπαγγέτι Νο7 MISKO σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Όσο βράζουν τα σπαγγέτι αναμειγνύουμε με τα χέρια σε ένα μπολάκι το ψωμί, το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το μείγμα σε ένα τηγανάκι και το ψήνουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 4-5 λεπτά. Θέλουμε το ψωμί να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Σουρώνουμε τα σπαγγέτι (κρατώντας στην άκρη μια κούπα από το νερό βρασίματος) και το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μισό πέστο μαζί με λίγο από το νερό. Ανακατεύουμε καλά να δημιουργηθεί μια λεπτή σάλτσα και να καλυφθούν τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε ακόμα λίγο πέστο κατά βούληση και λίγο νερό αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με παγκρατάτο.

Σημείωση/Tips

Για να γίνει πράσινο το πέστο μας αφαιρούμε όσο περισσότερο από το κόκκινο κοτσάνι μπορούμε, ακόμα και από τη μέση του φύλλου αν είναι χονδρό. Τα κοτσάνια δεν τα πετάμε, τα κρατάμε και τα βράζουμε όπως θα βράζαμε τα χόρτα για άλλο γεύμα.

Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα κάσιους και τη διατροφική μαγιά με λίγη τριμμένη παρμεζάνα (κατά βούληση).

Αν μας περισσέψει πέστο μπορούμε να το χωρίσουμε σε μεριδούλες (ή σε παγοκυψέλη) και να το καταψύξουμε. Όταν θέλουμε ένα γρήγορο γεύμα απλά βάζουμε ένα δυο «παγάκια» πέστο στην κατσαρόλα μαζί με τα ζεστά ζυμαρικά και λίγο νερό βρασίματος όπως αναφέρεται στην συνταγή.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.