facebook instagram youtube
GR | EN

Σπαγγέτι alla Primavera

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ALLA PRIMAVERA_SPAGHETTI_MISKO_2
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ALLA PRIMAVERA_SPAGHETTI_MISKO_1
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ALLA PRIMAVERA_SPAGHETTI_MISKO_2
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ALLA PRIMAVERA_SPAGHETTI_MISKO_1

Πεντανόστιμη εκδοχή της κλασικής ιταλικής alla Primavera, με σπαγγέτι ολικής άλεσης και μια πανδαισία πολύχρωμων λαχανικών που θα φέρει την Άνοιξη στο τραπέζι σας.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-WHOLE_WHEAT-SPAGHETTI_No6 3601024 – 20

MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO

1 κρεμμύδι σε φέτες

1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες

2 κολοκυθάκια σε λωρίδες

150 γρ. αρακά φρέσκο ή κατ/νο

150 γρ. φασολάκια πράσινα φρέσκα ή κατ/να

1 μικρό μπρόκολο (μόνο τις φλορέτες)

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

½ κ.γ. μπούκοβο

200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

150 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

120 ml κρέμα γάλακτος light

χυμό από ½ λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

¼ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

100 γρ. flakes παρμεζάνας

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 150 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τον αρακά, τα φασολάκια, τις φλορέτες μπρόκολου, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά και όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν για 5-6 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας καλά και όταν πάρει βράση συνεχίζουμε με τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, το ξύσμα και τον βασιλικό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά να απλωθεί ομοιόμορφα η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλισμένα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και flakes παρμεζάνας.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.