facebook instagram youtube

Σούπα με τορτελίνια και σαφράν

preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Τορτελίνι με τυριά Τρικολόρε

250 γρ. Τορτελίνι με τυριά MISKO

50 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο

2 κλωνάρια σέλερι

2 καρότα

1 κολοκυθάκι

120 ml λευκό κρασί

1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

1/4 κ.γ. μπούκοβο

Αλάτι, πιπέρι

1 λίτρο ζωμός λαχανικών

10 ίνες σαφράν (διαλυμένο σε 30 ml ζεστό νερό)

120 γρ. τοματίνια

150 γρ. κρέμα γάλακτος

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμάζουμε τα λαχανικά μας, αρχικά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε το σέλερι σε λεπτές φέτες, τα καρότα σε ροδέλες και τα κολοκυθάκια σε μικρά κυβάκια.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε το σέλερι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια βάζουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς. Αφαιρούμε το σκόρδο.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν για περίπου 5 λεπτά.

Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε το ζεστό νερό και το σαφράν. Το αφήνουμε να βγάλει τα αρώματα του για όσο βράζουν τα λαχανικά και έπειτα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε τα Τορτελίνι με τυριά MISKO και βράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία.

5 λεπτά πριν το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα τοματίνια.

Όταν τα τορτελίνια είναι έτοιμα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με θρέσκο θυμάρι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.