facebook instagram youtube
GR | EN

Σάλτσα με μανιτάρια (al funghi)

Μια συνταγή πολύ απλή, εύκολη με γήινες γεύσεις και αρώματα. Ιδανική για τους λάτρεις των μανιταριών αλλά και όσων θέλουν μια εναλλακτική πρόταση.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χρυσή Σειρά Ματσάτα

½ φλ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένη

1/2 κούπα λευκό κρασί

30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια

500 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. βούτυρο

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Μαϊντανός, ψιλοκομμένος

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κούπα προσθέτουμε το κρασί και έπειτα τα αποξηραμένα μανιτάρια. Αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ξερά και φρέσκα, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 15 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί που είχαμε μουλιάσει τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.

Σερβίρουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.