facebook instagram youtube

Σάλτσα Γιαουρτιού

preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Λιγκουίνι

500 γρ. Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO 

60 ml ελαιόλαδο 

4 κρεμμύδια 

2 καρότα  

400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο 

2 κ.σ. κουκουνάρι 

αλάτι, πιπέρι 

φρέσκο θυμάρι 

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Στο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καρότα για 3 λεπτά. Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη. 

Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να καραμελώσουν. 

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι, το κεφαλοτύρι και τα καρότα. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.  Ρίχνουμε σταδιακά λίγο από βρασμένο νερό , μέχρι να έχουμε μία βελούδινη σάλτσα.  

Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό βράσει ρίχνουμε 35 γρ. αλάτι και τα Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με μία ξύλινη κουτάλα και τα βράζουμε για όσο χρόνο αναφέρεται στη συσκευσία.  Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 100 ml από το νερό που έβρασαν. Σε καυτό τηγάνι ρίχνουμε το κουκουνάρι και το ανακατεύουμε συνεχώς για 4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά. Βγάζουμε το κουκουνάρι από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε σταδιακά λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει μέσα στη σάλτσα, μέχρι να έχουμε μία βελούδινη υφή.  

Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο καβουρδισμένο κουκουνάρι και φρέσκο θυμάρι. 

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.