Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Λιγκουίνι/Λαζάνια Συνταγές για Σάλτσες Ζυμαρικών Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Λιγκουίνι
500 γρ. Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO
60 ml ελαιόλαδο
4 κρεμμύδια
2 καρότα
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κ.σ. κουκουνάρι
αλάτι, πιπέρι
φρέσκο θυμάρι
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Στο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καρότα για 3 λεπτά. Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να καραμελώσουν.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι, το κεφαλοτύρι και τα καρότα. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε σταδιακά λίγο από βρασμένο νερό , μέχρι να έχουμε μία βελούδινη σάλτσα.
Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό βράσει ρίχνουμε 35 γρ. αλάτι και τα Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με μία ξύλινη κουτάλα και τα βράζουμε για όσο χρόνο αναφέρεται στη συσκευσία. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 100 ml από το νερό που έβρασαν. Σε καυτό τηγάνι ρίχνουμε το κουκουνάρι και το ανακατεύουμε συνεχώς για 4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά. Βγάζουμε το κουκουνάρι από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σταδιακά λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει μέσα στη σάλτσα, μέχρι να έχουμε μία βελούδινη υφή.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο καβουρδισμένο κουκουνάρι και φρέσκο θυμάρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.