facebook instagram youtube

Σάλτσα για μακαρόνια με πιπεριές

preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 10΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No5

500 γρ. Τρυπητά no5 MISKO

100 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

400 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες

1/2 κούπα γάλα

Μπούκοβο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό.

Κρατάμε στην άκρη 1/2 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.  

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ μαζί με τις πιπεριές και το γάλα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.  

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.  

Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και μπούκοβο ή φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.   

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.