facebook instagram youtube
GR | EN

Σάλτσα Amatriciana

Η αγαπημένη συνταγή για σάλτσα amatriciana σε μια διαφορετική εκδοχή με ολόκληρα ντοματίνια αλλά και bacon. Πανεύκολη, λαχταριστή και απαιτεί μόλις 5 υλικά.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 35΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No5

250 γρ. bacon, κομμένο σε κύβους

1/3 κ.γ. μπούκοβο

200 γρ. ντοματίνια

300 γρ. σάλτσα ντομάτας

80 γρ. πεκορίνο

αλάτι

ελαιόλαδο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε το bacon. Τσιγαρίζουμε το bacon για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε το bacon και το αφήνουμε στην άκρη.

Έπειτα προσθέτουμε στο τηγάνι το μπούκοβο και τα ντοματίνια. Σωτάρουμε τα ντοματίνια μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 10-15 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.

Σερβίρουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας και πεκορίνο.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.