facebook instagram youtube

Ριγκατόνι με σάλτσα ψητής πιπεριάς

preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ριγκατόνι

500 γρ. Ριγκατόνι MISKO

80 ml ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

400 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης

400 γρ. ολόκληρα αποφλοιωμένα τοματάκια

1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι

1 κ.γ. πάπρικα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

παρμεζάνα προαιρετικά για το σερβίρισμα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.   

Σε ένα blender προσθέτουμε τις ψητές πιπεριές μαζί με τις ντομάτες και τα πολτοποιούμε.  

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα της πιπεριάς, ρίγανη και πάπρικα. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.   

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.  

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. 

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.