Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Ορεκτικά Γρήγορες Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Pasta Party Ταπεράκι στο γραφείο Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Φιογκάκι Μακαρονάδες του κόσμου Μακαρονοσαλάτες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Φιογκάκια
Για τη σαλάτα
500 γρ. Φιογκάκι MISKO
230 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
1 κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια
10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια
3 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το dressing
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. ξύδι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.σ. μουστάρδα

Ετοιμάζουμε τη μακαρονοσαλάτα. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Φιογκάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά. Όσο τα σοτάρουμε, προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σουρώνουμε το Φιογκάκι και ξεπλένουμε με κρύο νερό. Αφήνουμε να στραγγίξει και μεταφέρουμε σε μπολ.
Ετοιμάζουμε το dressing. Χτυπάμε σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τη μουστάρδα μέχρι να γίνουν λείο μείγμα.
Ανακατεύουμε απαλά τα ζυμαρικά με τα σοταρισμένα μανιτάρια, τις πιπεριές, τις ελιές, το βασιλικό και το μαϊντανό.
Περιχύνουμε το περιεχόμενο του μπολ με το dressing, ανακατεύοντας να πάει παντού. Καλύπτουμε την μακαρονοσαλάτα με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να κρυώσει και να δέσουν τα υλικά.