facebook instagram youtube
REC_poluxromi_makaronosalata_laxanika.jpg
REC_poluxromi_makaronosalata_laxanika.jpg
shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 12-15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_FIOGKAKI

MISKO Φιογκάκι

Για τη σαλάτα

500 γρ. Φιογκάκι MISKO

230 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες

1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια

1 κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια

10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια

3 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το dressing

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

2 κ.σ. ξύδι

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 κ.σ. μουστάρδα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη μακαρονοσαλάτα. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Φιογκάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά. Όσο τα σοτάρουμε, προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σουρώνουμε το Φιογκάκι και ξεπλένουμε με κρύο νερό. Αφήνουμε να στραγγίξει και μεταφέρουμε σε μπολ.

Ετοιμάζουμε το dressing. Χτυπάμε σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τη μουστάρδα μέχρι να γίνουν λείο μείγμα.

Ανακατεύουμε απαλά τα ζυμαρικά με τα σοταρισμένα μανιτάρια, τις πιπεριές, τις ελιές, το βασιλικό και το μαϊντανό.

Περιχύνουμε το περιεχόμενο του μπολ με το dressing, ανακατεύοντας να πάει παντού. Καλύπτουμε την μακαρονοσαλάτα με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να κρυώσει και να δέσουν τα υλικά.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.