Κατηγορίες Συνταγής:
Pasta Party Άνοιξη & Καλοκαίρι Λευκές μακαρονάδες Μακαρονοσαλάτες Με κρέας Μεσημεριανό Ταπεράκι στο γραφείο
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Χρυσή Σειρά Πλεξούδες
500 γρ. Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO
400 γρ. βρασμένο στήθος κοτόπουλου
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
5-6 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
50 γρ. κουκουνάρι
150 γρ. κασέρι τριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τις Πλεξούδες, τις ξεπλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις ραντίζουμε με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύοντας απαλά
Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες, το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, το βασιλικό ψιλοκομμένο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε τις πλεξούδες και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι και το κασέρι και σερβίρουμε.