facebook instagram youtube

Πικάντικη μακαρονάδα με βότκα

Αυτή η πικάντικη, φλογερή και κρεμώδης μακαρονάδα θα γίνει η επόμενη σου εμμονή. Γνωστή από την Gigi Hadid η οποία έκανε τη συνταγή ακόμα πιο διάσημη! 

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ριγκατόνι

500 γρ. Ριγκατόνι MISKO

1/2 κούπα ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. ζάχαρη

1/3 κούπα βότκα

1/2 κούπα πελτέ ντομάτας

1 κούπα κρέμα γάλακτος

1 κ.γ. μπούκοβο

1/2 κούπα παρμεζάνα, τριμμένη

αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO και βράζουμε σύμφωνα τις οδηγίες της συσκευασίας. 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Ανακατεύουμε και  προσθέτουμε τη ζάχαρη.Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.  

Στη συνέχεια προσθέτουμε την βότκα και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, θα χρειαστεί περίπου 2-3 λεπτά.  

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.  

Αφού ο πελτές βγάλει τα αρώματα του προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπούκοβο. Ανακατεύουμε για τελευταία φορά.  

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε για τελευταία φορά και σερβίρουμε με επιπλέον μπούκοβο. 

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.