
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Ριγκατόνι
500 γρ. Ριγκατόνι MISKO
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ζάχαρη
1/3 κούπα βότκα
1/2 κούπα πελτέ ντομάτας
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. μπούκοβο
1/2 κούπα παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO και βράζουμε σύμφωνα τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη.Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την βότκα και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, θα χρειαστεί περίπου 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Αφού ο πελτές βγάλει τα αρώματα του προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπούκοβο. Ανακατεύουμε για τελευταία φορά.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε για τελευταία φορά και σερβίρουμε με επιπλέον μπούκοβο.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.