Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ριγκατόνι
6-7 πιπεριές Φλωρίνης
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
2/3 κούπας ελαιόλαδο
70 γρ. αμύγδαλα
100 γρ. παρμεζάνα
Σε ένα ταψί προσθέτουμε τις πιπεριές και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τες δυο τρεις φορές, μέχρι να καψαλιστεί η φλούδα από όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε από το φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστές οι πιπεριές, τις βάζουμε σε ένα σακουλάκι το οποίο κλείνουμε καλά. Με αυτόν τον τρόπο θα μαλακώσει η φλούδα από τους υδρατμούς. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά.
Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια.
Σε ένα blender βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το βασιλικό και τις πιπεριές. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά.
Έπειτα προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
Σερβίρουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας. Αν η πέστο μας είναι αρκετά πηχτή τότε προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μας.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.