Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια
500 γρ. Λιγκουίνι MISKO
70 ml ελαιόλαδο
3 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
1 κ.γ. μπούκοβο
12 φιλέτα αντζούγιας
150 γρ. τοματοπελτέ
Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό. Κρατάμε στην άκρη μια κούπα νερό από αυτό που βράζουν τα ζυμαρικά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες και αλατοπιπερώνουμε.
Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν εντελώς και να καραμελώσουν, για 15 με 20 λεπτά.
Προσθέτουμε το μπούκοβο και τις αντζούγιες, χωρίς να τις ψιλοκόψουμε. Ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 2 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά για ένα 1 λεπτό.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ή μπούκοβο και ψιλοκομμένο μαϊντανό
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.