facebook instagram youtube
GR | EN

Πέννες ολικής άλεσης με σπανάκι και καλαμπόκι

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Πέννε Ριγκάτε

500 γρ. Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

350 γρ. καλαμπόκι φρέσκο ή κατ/νο

500 γρ. σπανάκι χονδροκομμένο

100 γρ. μανούρι θρυμματισμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το καλαμπόκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να χάσει το σπανάκι τον όγκο του και να μαραθεί, για 5-6 λεπτά.

Ρίχνουμε τις πέννες πάλι μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τις πέννες ζεστές με θρυμματισμένο μανούρι.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.