Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Ορεκτικά Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Πέννε Ριγκατέ Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Ολικής Άλεσης Πέννε Ριγκάτε
500 γρ. Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες
1 πιπεριά πορτοκαλί σε λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 ml κόκκινο κρασί
400 γρ. τριμμένες ντομάτες
50 γρ. φουντούκια κοπανισμένα
¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε τις πέννες ζεστές με σάλτσα και πασπαλίζουμε με κοπανισμένα φουντούκια και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.