Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Πενάκι της MISKO Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πενάκι
500 γρ. Πενάκι MISKO
4 μεγάλες ψητές πιπεριές Φλωρίνης
½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. κουκουνάρι
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη & έξτρα για το σερβίρισμα
1 κ.σ. ξύδι
120 ml ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα πέστο. Βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων τις πιπεριές Φλωρίνης, το βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν τα υλικά πολύ ψιλοτριμμένα.
Σταδιακά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι και χτυπάμε μέχρι η πέστο να γίνει πολτός.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναρίχνουμε αμέσως στην κατσαρόλα που έβρασαν μαζί με την πέστο. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγη έξτρα παρμεζάνα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.