facebook instagram youtube
GR | EN

Πέννες με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης

ΠΕΝΝΕΣ ΠΕΣΤΟ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ_MISKO_2
ΠΕΝΝΕΣ ΠΕΣΤΟ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ_MISKO_1
ΠΕΝΝΕΣ ΠΕΣΤΟ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ_MISKO_2
ΠΕΝΝΕΣ ΠΕΣΤΟ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ_MISKO_1

Μόλις 20 λεπτά χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτή την ξεχωριστή πέστο πιπεριάς Φλωρίνης, να βράσετε τις πέννες και να τα ανακατέψετε όλα εύκολα μέσα σε μια κατσαρόλα.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 10΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-PEΝAKI 894598 – 18

MISKO Πενάκι

500 γρ. Πενάκι MISKO

4 μεγάλες ψητές πιπεριές Φλωρίνης

½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό

2 σκελίδες σκόρδο

50 γρ. κουκουνάρι

60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη & έξτρα για το σερβίρισμα

1 κ.σ. ξύδι

120 ml ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα πέστο. Βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων τις πιπεριές Φλωρίνης, το βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν τα υλικά πολύ ψιλοτριμμένα.

Σταδιακά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι και χτυπάμε μέχρι η πέστο να γίνει πολτός.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναρίχνουμε αμέσως στην κατσαρόλα που έβρασαν μαζί με την πέστο. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγη έξτρα παρμεζάνα.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.