facebook instagram youtube

Πέννες με μπρόκολο, μουστάρδα και κάπαρη

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Πενάκι

500 γρ. Πενάκι MISKO

500 γρ. μπρόκολο, τις φλορέτες

100 ml νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

120 ml λευκό κρασί

2 κ.σ. κάπαρη

4 κ.σ. μουστάρδα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ζεματίζουμε τις φλορέτες του μπρόκολου για 3-4 λεπτά και τις μεταφέρουμε σε πιάτο με τρυπητή κουτάλα.

Προσθέτουμε στο νερό, που συνεχίζει να βράζει, 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Κρατάμε στην άκρη περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά. Σουρώνουμε το Πενάκι και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.

Στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το μισό, προσθέτουμε την κάπαρη, το μπρόκολο και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν όλα από τη σάλτσα.

Σερβίρουμε ζεστά.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.