Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Γρήγορες Συνταγές Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές Συνταγές για Παιδιά Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Παιδιά Ταπεράκι στο γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Πενάκι της MISKO Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Πενάκι
500 γρ. Πενάκι MISKO
500 γρ. μπρόκολο, τις φλορέτες
100 ml νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
120 ml λευκό κρασί
2 κ.σ. κάπαρη
4 κ.σ. μουστάρδα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ζεματίζουμε τις φλορέτες του μπρόκολου για 3-4 λεπτά και τις μεταφέρουμε σε πιάτο με τρυπητή κουτάλα.
Προσθέτουμε στο νερό, που συνεχίζει να βράζει, 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Κρατάμε στην άκρη περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά. Σουρώνουμε το Πενάκι και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.
Στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το μισό, προσθέτουμε την κάπαρη, το μπρόκολο και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν όλα από τη σάλτσα.
Σερβίρουμε ζεστά.