Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Πενάκι της MISKO Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πενάκι
500 γρ. Πενάκι MISKO
1 κλωνάρι σέλερι, σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
2 μικρές ρίζες φινόκιο, σε λεπτές φέτες
60 ml γλυκό κρασί
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πορτοκάλι κομμένο σε κύβους
2-3 κ.σ. νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Κρατάμε στην άκρη 2-3 κ.σ. απ’ το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.
Σε βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το σέλερι και την πιπεριά για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το φινόκιο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να μαγειρευτούν τα υλικά για 6-7 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το νερό των ζυμαρικών, τον μαϊντανό και το πορτοκάλι.
Ανακατεύουμε απαλά τα ζυμαρικά μαζί με το περιεχόμενο του τηγανιού, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Οι πένες με λαχανικά είναι έτοιμες!
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.