facebook instagram youtube
REC_pennes_finokio_portokali.jpg
REC_pennes_finokio_portokali.jpg
shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_PENAKI

MISKO Πενάκι

500 γρ. Πενάκι MISKO

1 κλωνάρι σέλερι, σε λεπτές φέτες

1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες

2 μικρές ρίζες φινόκιο, σε λεπτές φέτες

60 ml γλυκό κρασί

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 πορτοκάλι κομμένο σε κύβους

2-3 κ.σ. νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Κρατάμε στην άκρη 2-3 κ.σ. απ’ το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.

Σε βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το σέλερι και την πιπεριά για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το φινόκιο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να μαγειρευτούν τα υλικά για 6-7 λεπτά.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το νερό των ζυμαρικών, τον μαϊντανό και το πορτοκάλι.

Ανακατεύουμε απαλά τα ζυμαρικά μαζί με το περιεχόμενο του τηγανιού, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.