Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Πενάκι της MISKO Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες Συνταγές για Ιταλικές ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πενάκι
500 γρ. Πενάκι MISKO
4 μελιτζάνες φλάσκες σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2-3 αποξηραμένα τσίλι
600 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
½ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
100 γρ. πεκορίνο τριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζεσταίνουμε 6 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες κι από τις δύο πλευρές, για περίπου 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Για να μην γεμίζουμε την κατσαρόλα και πέφτει η θερμοκρασία του ελαιόλαδου, τις τηγανίζουμε σε 2-3 δόσεις. Όταν είναι έτοιμες τις μεταφέρουμε σε πιάτο.
Εάν έχει τελειώσει το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα συμπληρώνουμε με 1 κ.σ. ακόμα και σοτάρουμε το σκόρδο και τα τσίλι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την ρίγανη και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Αφήνουμε την σάλτσα να σιγομαγειρυτεί και να δέσει για περίπου 10 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, μαζί με τις τηγανητές μελιτζάνες. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο βασιλικό και πεκορίνο.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.