facebook instagram youtube

Πέννες alla Norma

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Πενάκι

500 γρ. Πενάκι MISKO

4 μελιτζάνες φλάσκες σε κύβους

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

2-3 αποξηραμένα τσίλι

600 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ξερή ρίγανη

½ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

100 γρ. πεκορίνο τριμμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε 6 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες κι από τις δύο πλευρές, για περίπου 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Για να μην γεμίζουμε την κατσαρόλα και πέφτει η θερμοκρασία του ελαιόλαδου, τις τηγανίζουμε σε 2-3 δόσεις. Όταν είναι έτοιμες τις μεταφέρουμε σε πιάτο.

Εάν έχει τελειώσει το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα συμπληρώνουμε με 1 κ.σ. ακόμα και σοτάρουμε το σκόρδο και τα τσίλι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την ρίγανη και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Αφήνουμε την σάλτσα να σιγομαγειρυτεί και να δέσει για περίπου 10 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, μαζί με τις τηγανητές μελιτζάνες. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο βασιλικό και πεκορίνο.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.