facebook instagram youtube

Πέννε Ριγκάτε τρικολόρε aglio olio e pepperoncino με λαχανικά

Πικάντικη χρωματιστή μακαρονάδα με διάφορα λαχανικά που φτιάχνεται πολύ γρήγορα. Αρωματισμένη με σκόρδο, μαϊντανό και πλούσιες νιφάδες παρμεζάνας

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 5 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε

500 γρ. Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε MISKO

1/4 κούπα ελαιόλαδο

Μισό μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε στικς

1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε στικς

3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ. γλυκου μπούκοβο ή τσίλι ψιλοκομμένο

1/2 κούπα νερό ζυμαρικών

3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

παρμεζάνα

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με της οδηγίες της συσκευασίας και κρατάτε μισή κούπα από το νερό, πριν τα σουρώσετε.

Παράλληλα σωτάρετε τα λαχανικά ελαφρώς σε μεγάλο τηγάνι για 5 λεπτά και αλατοπιπερώνετε. Τα αφαιρείται από το τηγάνι και τα κρατάτε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά προσθέτετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το τσίλι και σωτάρετε μέχρι να βγάλουν όλα τα αρώματα τους, προσεκτικά σε χαμηλή φωτιά να μην καούν.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, δυναμώνετε την φωτιά στο τηγάνι, προσθέτετε αρχικά το μισό από το νερό που κρατήσατε, τα ζυμαρικά και ανακατεύετε έντονα μέχρι να σχηματιστεί μια ημιδιάφανη κρεμώδης ρευστή σάλτσα από το νερό και το λάδι.

Αν χρειάζεται προσθέτετε και επιπλέον από το νερό. Ανακατεύετε με τα λαχανικά και σερβίρετε σε πιάτα.

Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και με εάν πίλερ λαχανικών κόβετε φλούδες παρμεζάνας απευθείας πάνω από τα πιάτα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.