Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε
500 γρ. Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε MISKO
1/4 κούπα ελαιόλαδο
Μισό μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε στικς
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε στικς
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ. γλυκου μπούκοβο ή τσίλι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα νερό ζυμαρικών
3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
παρμεζάνα
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με της οδηγίες της συσκευασίας και κρατάτε μισή κούπα από το νερό, πριν τα σουρώσετε.
Παράλληλα σωτάρετε τα λαχανικά ελαφρώς σε μεγάλο τηγάνι για 5 λεπτά και αλατοπιπερώνετε. Τα αφαιρείται από το τηγάνι και τα κρατάτε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά προσθέτετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το τσίλι και σωτάρετε μέχρι να βγάλουν όλα τα αρώματα τους, προσεκτικά σε χαμηλή φωτιά να μην καούν.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, δυναμώνετε την φωτιά στο τηγάνι, προσθέτετε αρχικά το μισό από το νερό που κρατήσατε, τα ζυμαρικά και ανακατεύετε έντονα μέχρι να σχηματιστεί μια ημιδιάφανη κρεμώδης ρευστή σάλτσα από το νερό και το λάδι.
Αν χρειάζεται προσθέτετε και επιπλέον από το νερό. Ανακατεύετε με τα λαχανικά και σερβίρετε σε πιάτα.
Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και με εάν πίλερ λαχανικών κόβετε φλούδες παρμεζάνας απευθείας πάνω από τα πιάτα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.